Tehnologie

Tehnologiile noastre sunt baza produselor noastre de înaltă calitate. Selectarea celor mai bune procedee de obținere a unor produse stabile, foarte pure și optimizate prin injectare se află în centrul echipei BioScience.

Acidul hialuronic și tehnologia tixotropă avansată (ATT)

Acidul hialuronic (HA) a fost folosit în medicină pentru o lungă perioadă de timp, și de mulți ani sa dovedit a avea un profil de siguranță excelent. HA, în forma sa naturală, rămâne în țesut doar pentru o perioadă scurtă de timp, din cauza degradării enzimatice și a metabolizării radicalilor liberi. Pentru a evita aceste efecte, HA este modificat, prin reticulare, pentru a forma un hidrogel polimeric insolubil în apă. Acest hidrogel este mai rezistent la degradare, dar are o biocompatibilitate similară cu HA nemodificată.

O caracteristică a proprietăților gelului HA reticulată special creată de a deveni mai puțin vâscoasă sub presiune (forța de injectare) și care revine imediat la vâscozitatea originală atunci când presiunea (forța de injectare) nu mai este aplicată, este o caracteristică a unui sistem (tehnologie avansată tixotropă Tehnica ATT) care prezintă o scădere a vâscozității cu o creștere a ratei de forfecare, de obicei o funcție a timpului. BioScience GmbH a dezvoltat un proces de fabricație care permite sintetizarea acestui tip special de geluri HA reticulate.

Moleculele acestui gel sunt legate covalent, ceea ce înseamnă că rămâne în țesut mai mult timp și este mai stabil. Structura specială a acestor molecule HA tixotropice reduce, de asemenea, rata de difuzie a enzimei hialuronidază în matrice. Ca urmare a acestei tehnici de reticulare, se creează un gel omogen, neted.

Materie primă

Pentru produsele noastre medicale, folosim numai acid hialuronic de la producători de renume.

Acest acid hialuronic de înaltă puritate nu este de origine animală și se obține prin biofermentare. Acest lucru evită reacțiile potențiale străine ale proteinelor, care pot apărea în acizii hialuroni din surse animale.

Fiecare lot de produs medical este testat de un laborator independent pentru conținutul său de endotoxină (conform testului Pharm.Eur.LAL) și introdus pe piață numai atunci când este verificabil fără endotoxine.

Tehnica tixotropică avansată

Acidul hialuronic a fost folosit în medicină pentru o lungă perioadă de timp. În forma sa naturală, are doar o viață scurtă în țesut.

Prin urmare, a fost elaborată o metodă de fabricare a produselor medicale, care a dus la obținerea unui gel polimer insolubil în apă, care este mai rezistent la degradarea controlată enzimatic a acidului hialuronic.

Așa-numita tehnică avansată de tixotropie se bazează pe un proces special de fabricație pentru gelurile cu acid hialuronic. Aici sunt create legături covalente care asigură o mai mare stabilitate și, astfel, durabilitatea produsului. Aceste geluri devin mai puțin vâscoase sub presiune tot mai mare. Acest lucru le permite să fie injectate cu ace mai subțiri decât gelurile convenționale. Acest efect permite, de asemenea, ca gelurile cu particule mai mari să fie plasate direct în articulație.